bord6.jpg
samenliggendklein1.jpg
slide04.jpg
slide05.jpg
verkleind1.jpg
12345

Als de instructeur (uiteraard in goed overleg met jou) besluit dat het tijd is om een tussentijdse toets te plannen of een praktijkexamen, dan moet je ons eerst machtigen met je DIGID bij het CBR.
 
Voor Jan de Roode is het rijschoolnummer 5606Z1.
Voor Vanessa de Roode is het rijschoolnummer 1664Z2.
 
Zodra je dit gedaan hebt kunnen wij het examen voor je gaan reserveren bij het CBR, dit doen we uiteraard in overleg met jou.
  • Er moet een gezondheidsverklaring worden aangevraagd. Dit kun je aanvragen via de CBR site middels je DIGID. De kosten hiervan zijn € 41,40. Dit moet betaald worden via Ideal. Met de eigen verklaring verklaar jij dat je gezond bent en dat je geen verstandelijke of lichamelijke beperkingen hebt waardoor je geen auto kunt/mag rijden. Zijn er wel beperkingen? Geef dit dan van tevoren aan bij ons.
  • Het formulier zelfreflectieformulier moet ingevuld en in een gesloten envelop meegenomen naar het praktijkexamen. De zelfreflectie bespreekt de examinator na het examen met jou.
  • Controleer of je identiteitskaart of paspoort nog geldig is. Zonder geldig legitimatiebewijs kan er geen examen worden gedaan.
 
Examendag:
  • In overleg wordt er voor het examen nog een les gereden. Een laatste 'oefenles' wordt aangeraden, omdat je weer even het gevoel met de auto hebt, je je wat meer ontspannen voelt en we nog even de puntjes op de i kunnen zetten. De instructeur zal voorafgaand aan de les samen met jou alle documenten controleren zodat er niets vergeten wordt.
  • Bij het CBR aangekomen wachten we tot we omgeroepen worden om naar de examenzaal te gaan. Na de kennismaking met de examinator en de uitleg over het praktijkexamen lopen we samen naar de auto. Jij kiest of je instructeur meerijdt of dat hij wacht bij het CBR.
  • Na het examen gaan we terug naar de examenzaal in het CBR. Daar krijg je van de examinator te horen of je geslaagd of gezakt bent. Daarna zal de examinator het door jou vooraf ingevulde zelfreflectieformulier met je bespreken. Als je geslaagd bent, wordt dit bij de gemeente en het CBR geregistreerd, zodat je je rijbewijs aan kunt gaan vragen. Ben je nog geen 18 jaar, dan moet je eerst de begeleiderspas(sen) aanvragen op de website van 2 To Drive. De begeleiderspassen moet je de gemeente tonen bij het aanvragen van jouw rijbewijs.
  • Ben je gezakt, dan vertelt de examinator op welke punten je gezakt bent. De rij-instructeur zal bij de eerstvolgende les het uitslagformulier meenemen en met je doornemen, zodat er aan de punten op het formulier gewerkt kan worden.
  • Na de uitslag van het praktijkexamen brengt de rij-instructeur je naar huis
 Contactinformatie

Autorijschool Vanessa de Roode
 
 
 
telefoonnummer Leiden:
06-14656920
 
Email Leiden
 
Kvk nummer: 55077277
rekeningnr Leiden: NL 84 INGB 00062.27.169
 
Autorijschool Jan de Roode
 
 
 
telefoonnummer 's-Gravenhage:
06-54732220   
 
Email 's-Gravenhage 
 
KvK nummer: 280396610000